نفتکش ایرانی «فورچون» روز دوشنبه در بندر الپالیتوی ونزوئلا پهلو گرفت و همزمان نفتکش دوم به اسم «فارست» نیز وارد آبهای سرزمینی ونزوئلا شد.
این دو کشتی حامل محصولات نفتی هستند و پیش از این آمریکا تهدید کرده بود که آنها را در دریا توقیف خواهد کرد.
«فورچون»، «فارست»، «پِتونیا»، «فاکسون» و «کلیول» که گفته میشود حامل حدود ۱/۵ میلیون بشکه سوخت تولید ایران برای تحویل به ونزوئلا هستند از ماه جاری میلادی حرکت خود را آغاز کرده و با عبور از کانال سوئز راهی آبهای دریای کارائیب شده بودند. فورچون که اواسط ماه مارس از بندر شهید رجایی در ایران به مقصد ونزوئلا حرکت کرد، حامل ۴۳ میلیون لیتر بنزین است.
قرار است فارست نیز مانند فورچون با اسکورت دریایی ارتش ونزوئلا به یکی دیگر از بنادر این کشور هدایت شود.
سومین نفتکش ایران به نام «فاکسون» قرار است روز چهارشنبه ۲۷ مه حدود ساعت ۱۴ به وقت محلی به موقعیت اسکورت ونزوئلا برسد. دو نفتکش دیگر نیز در مسیر ورود به حوزه کارائیب و عزیمت به سواحل ونزوئلا هستند.
مادورو: در برابر آمریکا زانو نمیزنیم
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا از ورود نخستین نفتکش ایرانی به آبهای این کشور ابراز خرسندی کرد و گفت که کشورش هرگز در برابر آمریکا «زانو نخواهد زد».
به نقل از یورونیوز، آقای مادورو روز یکشنبه ۲۴ مه (۴ خرداد/جوزا) در یک سخنرانی که از شبکه تلویزیونی دولتی ویتیوی پخش شد، گفت: «کشتی فورچون رسید. این نخستین کشتی از پنج کشتی (ایرانی) است که حامل بنزین و مواد لازم برای تولید بنزین در ونزوئلا است.»
او با اشاره به روابط خوب کشورش با ایران گفت: «ما دو ملت صلحجوئیم که به دنبال توسعه خودمان هستیم، دو ملت تسلیمناپذیر و انقلابی که هرگز در برابر امپریالیسم آمریکا زانو نمیزنیم.»
آمریکا تحویل نفت از سوی ایران به ونزوئلا را در حالی که هر دو کشور تحت تحریم هستند، محکوم کرده است.
به محض اعلام خبر عزیمت پنج نفتکش ایرانی، مقامهای عالیرتبه دولت آمریکا از ایفای نقش روزافزون ایران در ونزوئلا ابراز نگرانی کردند. ایران نیز در واکنش به این اظهارات، نسبت به «پیامدهای اقدام آمریکا» در صورت ممانعت از حرکت کشتیهایش هشدار داده بود.
ونزوئلا در روزهای اخیر با وجود بحران کرونا، از کمبود مواد سوختی رنج میبرد. آقای مادورو در سخنرانی خود بر حق کشورش در تأمین سوخت از خارج تأکید کرد.
آمریکا به همراه متحدانش خوان گوایدو، رقیب سیاسی نیکلاس مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت میشناسد، اما برخی دیگر از کشورها از جمله ایران، روسیه، چین، ترکیه و کوبا دولت مادورو را مشروع و رسمی میدانند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/17860
تگ ها: